DEJÓS CSIGA
sponsored links
Mivel hogy nálunk nem volt soha kapható dejó, csak hírbõl ismertem, és hogy is mondjam, nem a legjobb hírérõl.
Mindig ócsárolták, emiatt egészségtelen, olcsó vacaknak tartottam, addig is, amíg egy szép nap.... ó igen, a kezembe került, szinte ugrott egy áruház polcáról. Elolvastam, mibõl is készült: pörkölt napraforgóbelet és búzacsírát tartalmazott, az aromáktól meg elegánsan tudomást sem szereztem.
Túrós csigát sütöttem, de megmaradt egy adag kelttészta, kapóra jött, hogy Barbinál olvastam a zserbó csigákról, ezért ezt készítettem, saját variációban.
A tésztához, 12-14 darabhoz, elmorzsoltam langyos, fél deci tejben diónyi élesztõt és 2 kanál liszttel kovászt készítettem, langyos helyen felfuttattam.
30 dkg lisztet összekevertem 10 dkg cukorral, csipet ...