definitive
sponsored links
az egész hetes zúzda után jó ötletnek tûnt a természet lágy öle => elnéztünk a gyadai tanösvényhez, ami viszont gyerekbarát hely lévén nem bizonyult se nyugodtnak, se túl érdekesnek (jó, a függõhíd nem rossz), úgyhogy letértünk a tanösvényrõl és elindultunk felfele irányba. másfél órás csúcstámadás után már kicsit elegem volt az emelkedésbõl, bevártam Balázst, aki definitve mindent tud, és megkértem, ugyan árulja már el, hol van a teteje ennek a hegynek. Balázs elõszedte a térképet, hosszan nézegette, én meg hagytam, mert tényleg kíváncsi voltam, hogy mire megy egy Pilis térképpel a Börzsönyben – mivel bekövetkezett az, ami várható volt (márhogy a Pilis térkép nem igazán használható jól a Börzsönyben), megbeszéltük, hogy tulajdonképp errõl a pontról is elég jó a kilátás és hazajöttünk. [vége]
ebbõl nem következik sehogy a panzanella, de ezt találtam ki biciklizés közben.
a tányér a keramihacker stúdióból jött
Hozzávalók
- egy nagy fej cékla, 1 centis kockákban
- 2 ek gránátalma-szirup
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek víz
- 3 marék vegyes salátakeverék
- 15 dkg szikkadt kenyér + kis olaj a sütéshez
- 1/2 savanyú alma, felkockázva
- 4 vékony szelet póréhagyma
- 5 dkg dió
- 1 ek római kömény
- 1 ek koriandermag
- 3 ek szezámmag
- 0.5 tk szárított kakukkfû
- só, bors
Know-how
- a fekockázott céklát beleforgattam a gránátalma-szirup - víz - olaj keverékébe és kb 20 perc alatt megsütöttem.
- a falatnyi kockákra vágott kenyeret kis olajjal összekevertem, megsütötem és félretettem.
- a dukkah-hoz a diót megpirítottam, durvára törtem.
- a koriandert és a római köményt kicsit megpirítottam, aztán mozsárban finomra törtem.
- a porított fûszert összekevertem a sóval, borssal, kakukkfûvel, szezámmaggal és a durvára tört dióval (ez a cucc önmagában is jó, kis olívaoljba mártogatott kenyeret megszórni vele, pl.)
- a felkockázott almát némi citromlével összeforgattam, a hagymát felkarikáztam - hozzákevertem a salátalevelekhez, ment bele a pirított kenyérkocka és kevés dióolaj a tetejére.
- ezt a mixet szedtem tányérra, rápakoltam a megsült céklakockát és megszórtam dukkah-val. ennyi.