Debreceni újra gondolva

2012-03-14

sponsored links


Hát igen-így nem kezdünk mondatot, ejnye bejnye- a debreceni nagy dilemma, az esetemben, nem valami gourmet konyhai megoldás, sõt, régen, mindig a lecsó kolbásszal említettem egy napon, max másnaposan mustárral, fehér kenyérrel, fesztiválon egy laci konyha egyik álló asztalnál, de nem otthon a családnak... 

Elveimmel szembeszegülve, elkészítettem, hogy is ne tettem volna, amikor elsõ szülöttem szombat reggel, a Stahl konyháját bámulta és Õ készítette gyöngy hagymával, almával, kevés fehér borral, és Szofi imádja a sült kolbászt, az almát és állítása szerint a gyöngyhagymát is, ami lében van, mert a bölcsibe is mindig ezt eszik, és egyébként is, az egész kaját meg akarja enni, vacsira,vagy vasárnap ebédre. 
Így anya vett debrecenit, meg gyöngy hagymát lében és utána néztem a pontos receptnek, így vasárnap ez lett az ebéd, ami a lehetõ legjobb dolog volt, amit ilyen minimális idõráfordítással elkészítettem és ennyi pénzbõl! 
A tél már az utolsókat rúgja, de még érdemes ezt a szív melengetõ ételt elkészíteni!

A slussz poén a sztoriban, hogy utóbb kiderült, Szofi nem szereti a gyöngy hagymát és, mint egy skizo közölte, hogy Õ ilyet nem mondott, mármint, hogy szereti, mert gyûlöli, és soha nem is ette meg, a bölcsibe se, de a debrecenit két pofára tömte, az almával együtt, a felnõttek friss reszelt tormát kaptak mellé, friss ropogós fehér kenyérrel, könnyû igazi hideg napokra való finomság! Persze a maradék fehérbor is elfogyott, Nyakas féle, a jobbikból!:-)

Almával és gyöngy hagymával sült debreceni:

Hozzávalók ( 4személyre): ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...

sponsored links

Keres?s