Debrecenbe kéne menni, jó kenyeret kéne enni! - természetes kovásszal és hagyományos eljárással készült kenyerek és péksütemények péksége nyílik Debrecenben!
sponsored links
Régen vártam már a pillanatot, hogy ezt a bejelentést megtegyem.
Nem hogy Debrecenben, de az egész országban szükség volna jó kenyérre. Mivel ez a mozgalom már a fõvárosban egyre több helyen révbe ér, gondoltam erõfeszítéseket teszek arra, hogy Debrecen legyen a következõ állomás, ahol valóban igazi kenyeret lehet kapni, ebben az igazi kenyér ínséges idõszakban.
Nem csoda hát, ha a házi pékségek, a házi kenyeret sütõ háziasszonyok száma igencsak megszaporodott az elmúlt egy-két évben. Közéjük tartozom jómagam is, természetes kovász és hagyományos kenyérsütési technológiám fergeteges érdeklõdésre tart számot. Innen merítettem erõt, elszántságot és bátorságot, hogy olyan helyet teremtsek, ahová nap, mint nap betérve szert tehet bárki, egy kiló igazi kenyérre.
A magam bõrén tapasztalom, hogy a családom számára mennyire természetessé vált, hogy igazi kenyeret teszek minden nap az asztalra, ugyanakkor mennyire "megsínylik", amikor 8-10 órára kivonom magam a forgalomból, mert kenyeret sütök. Lehet ezt tagadni, de ez többi háziasszonytársamnál is így mûködik, bármilyen szenvedélyesen is szeretünk kenyeret sütni.
Sok pékség portálján, vagy többféle kenyér címkéjén olvashatjuk azt, hogy hagyományos eljárással és kovásszal készült kenyeret kínálnak. De mi az a kovász és mi számít hagyományos eljárásnak? Sajnos ezt nemhogy a vásárlók többsége, de maguk a pékek többsége sem tudja. Egyszerûen használják ezeket a kifejezéseket, mert ebben a rohanó világban a vásárlók lelkének gyakran az is elég a lelkiismeretük megnyugtatására, hogy mi áll egy ...