Datolyával töltött kakaós fánk narancsos karamellszósszal

2012-02-12

sponsored links


Farsangi fánkot már ebben a szezonban is bemutattam,sõt a korábbiakból is,íme: Itt .
Most pedig egy rendhagyó,de garantáltan mindenki által hamar megkedvelt,nem mindennapi fánkról lesz szó,amit akár Valentin nap alkalmából is elkészíthetünk szeretteinknek.Igazán finom csemege,kívül roppanós réteg,belül csokis lágy tészta,amiben én elrejtettem királydatolya darabokat.Az egészet narancsos karamellszósszal tálaltam langyosan.A legjobb fánk a szezonban!( legalábbis nálunk)

A fánk tésztáját gyorsan össze kell gyúrni, 1 órát kell pihentetni a hûtõben,majd kézzel laposra nyomni és kiszaggatni.Ezután töltöttem-az eredeti recept ezt nem írta- és összegömbölygettem.Végül pedig kisütöttem.Gyorsan elkészíthetõ izgalmas farsangi vendégváró desszert.

A fánk ötlete: A Blikk Nõk Konyha januári számából való: Márk Szonjától való. A narancsos szósz receptjét pedig  Tv Paprika magazin legfrissebb számából vettem. A csokis fánklabdákhoz mindenképp szerettem volna valami narancsos mártást,így esett választásom erre. Valami isteni lett!

Datolyával töltött kakaós fánk narancsos karamellszósszal

Hozzávalók a fánkokhoz:

- 17,5 dkg liszt
- 4,5 dkg kakaópor (holland ha van)
- 1 tk sütõpor
- 1/4 tk só
- 2 tojás
- 15 dkg cukor-én Demerara nádcukrot használtam ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/02/d...

sponsored links

Keres?s