Datolyás piskóta
sponsored links
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 kk. só
- 8 ek. kókuszliszt
- 2 ek. bambuszrost
- 1 kk. szódabikarbóna
- 0.5 citrom leve
- Xukor0stevia – ízlés szerint – kb. 3 ek.
- 2 dl Cocomas
- 5-6 szem magozott datolya
- Porxukor, illetve szárított narancshéjjal házilag összedarált porxukor
Elkészítés:
- Az egész tojásokat felverjük – egészben verve hosszabb ideig tart, mint szétválasztva!
- A felvert tojásokhoz egy csipetnyi sót és az édesítést hozzátesszük.
- Lassú fordulaton elkeverjük a felvert tojásokat a lisztekkel, és fokozatosan adagolva hozzáöntjük a kókusztejszínt, beletesszük a szódabikarbónát és a citromlét is.
- A sütõt 200 fokra elõmelegítjük.
- Zsírpapírral kibélelt mély sütõedénybe adagoljuk a tésztát és apróra vagdossuk a datolyát, és a masszába szúrjuk.
- Visszavesszük a sütõ hõfokát 160 fokra és kb 25′ sütési igénnyel elkészítjük a süteményt.
- Tálcára borítjuk azt, felvágjuk és xukorral vagy narancsos xukorral megszórjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!