Datolyás mini pozsonyi kifli - hozzáadott cukor nélkül

2013-01-27

sponsored links



Ha rendszeresen olvasod a blogomat, tudhatod, hogy az édességekben a cukrot próbálom minimalizálni, és minél természetesebbre cserélni. Ennek legegyszerûbb módja, ha (aszalt) gyümölcsöt használsz. Télen imádom az aszalt szilvát, sárgabarackot, melyeket egyébként mostanában már kizárólag termelõktõl szerzek be. Az aszalt szilvát hagyományos módszerrel egész télen cserépedényben tárolják, így hûvös helyen sokáig eláll, anélkül, hogy kiszáradna. Semmi adalékanyag.

Mini pozsonyi kifli
hozzáadott cukor nélkül

Az omlós tésztát majdnem mindig cukor nélkül készítem, hiszen a tölteléket szeretném helyzetbe hozni. Ezt a receptet anyu szokta csinálni, csak gesztenyét tesz a közepébe. Az ötlet innen származott, mert bár geszetnyével is pompás, de kísérletezés nélkül a konyhai élet csak rutin.

A tészta

Hozzávalók :
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj/margarin ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2013/01/dato...

sponsored links

Keres?s