Datolyás kevert sütemény (tej- és tojásmentes, vegán)

2017-04-20

sponsored links

Az angol datolyapuding receptünk vegán (tejmentes és tojásmentes) változata. 

Finom, zamatos sütemény akár reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy egy tea, vagy kávé mellé, de torta alapnak is nagyszerû.

DATOLYÁS KEVERT SÜTEMÉNY (20 x 25 cm-es formára)

100 g magozott datolya
250 g víz
200 g teljes kiõrlésû tönkölyliszt
100 g nyers nádcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 csomag sütõpor
50 g olaj (hidegen sajtolt, extra szûz)
1 mokkáskanál friss citromlé

1. a datolyát és a vizet tegyük egy lábosba és forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük
2. mérjük ki a lisztet egy keverõtálba, adjuk hozzá a cukrot, a szódabikarbónát és a sütõport, majd keverjük össze
3. öntsük a száraz anyagokhoz a datolyapürét, abba az olajat és a citromlevet, majd csomómentesre keverjük össze és öntsük a masszát sütõpapírral bélelt, vagy olajjal kikent formába
4. melegítsük elõ a sütõt 180 fokra, majd süssük meg a süteményt kb. 20 perc alatt (tûpróba)

Prakikák:
- használhatunk extra szûz olívaolajat, hidegen sajtolt napraforgó olajat, de akár testesebb ízû pl. mák, vagy dióolajat is
- egyedi ízlés szerint fûszerezhetõ is (pl. vanília, fahéj, szegfûszeg, stb.)



Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2017/04/datolyas-k...

sponsored links

Keres?s