Datolyaszilvás pudingsütemény

2017-12-08

sponsored links

Én nagyon szeretem a datolyaszilvát, most sütibe is bekerült :) Így is nagyon finom, s olyan puding állaga lesz tõle a sütinek. :)


Hozzávalók (egy kisebb kalácsformához): 4 datolyaszilva, 4 evõkanál olvasztott vaj, 12 evõkanál barna cukor, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 16 evõkanál liszt, 2 teáskanál sütõpor, 2 teáskanál fahéj, pici só.
Elkészítése: A datolyaszilvát meghámozzuk, felszeleteljük, késes aprítóban pürésítjük. A lisztet egy tálban összekavarjuk a sütõporral, sóval, fahéjjal. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a megolvasztott, langyosra hûtött vajjal, hozzáadjuk a datolyaszilva pürét. A nedves masszához hozzáadjuk a fahéjas lisztet, egynemûre kavarjuk, sütõpapírral bélelt formába simítjuk, 180 fokra elõmelegített sütõben, kb 35 perc alatt, tûpróbáig sütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/12...

sponsored links

Keres?s