Datolyaszilvás muffin

2014-04-10

sponsored links

A datolyaszilva majdnem idénygyümölcs, olyan november környékén érik. Simán megterem itthon is, érdemes ültetni. Csak aztán gyõzzön mit kezdeni az ember a rengeteg khakival. Nagyon vicces látvány egyébként a kopár fa a sok gyümölccsel. Mondjuk én biztos tudnék mit kezdeni vele, ha lenne egy ilyen fám (lesz, elõre szólok). Végsõ esetben kétségtelenül finom pálinka van ebbõl is.

Ez is olyan pozitív, tehát megírom. Bár azóta kiderült sajnos, hogy csak vicc volt a pitypangos levél. Tényleg sajnálom, mert nehéz lesz felülmúlni, bár bizton számíthatunk még hasonlóan vicces dolgokra az elkövetkezõ idõkben.

Viszont mielõtt nekiállunk az ültetésnek, érdemes utánanézni a rengeteg fajtának, mert nem mindegyik lesz olyan nagyon finom, némelyik kissé kesernyés marad még érés/dér után is. Ja, igen, ezt is érdemes azután leszedni, amikor már kicsit megcsípte a dér.
Két árva darab volt csak itthon, és azt ugye vagy befalja az ember, vagy ottfelejti és csak a baj van belõle. Szóval valami sütibe/desszertbe kellett belerakni, hogy senki ne szenvedjen hiányt, egyformán jusson mindenkinek.

 CSOKOLÁDÉS-DATOLYASZILVÁS MUFFIN (10 db) 

1 ? csésze õrölt mogyoró 
? csésze kókuszreszelék 
? csésze kókuszliszt 
? csésze kakaótöret 
? csésze apróra vágott keserû csokoládé (75%) 
1 tk szódabikarbóna 
? tk só 4 db tojás 
? csésze juharszirup 
? csésze kókuszolaj 
? tk vaníliapaszta 
2 db datolyaszilva




A sütõt elõmelegítjük 175 °C-ra, a muffin forma mélyedéseit kikenjük kevés kókuszolajjal.
A mogyorót, a kókuszreszeléket és -lisztet egy nagyobb tálban összekeverjük a kakaótörettel, a csokoládéval, a szódabikarbónával és a sóval.
A tojásokat felverjük, belekeverjük az olvasztott kókuszolajat és a megámozott kis kockákra vágott datolyaszilvát a vaníliával és a juharsziruppal együtt. Az egészet a száraz hozzávalókhoz adjuk és simára keverjük.
Egy fagyis kanállal a muffin formába adagoljuk a masszát, betoljuk a sütõbe és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük, hagyjuk kihûlni, aztán tálra tesszük.
Megszórhatjuk pici porcukorral csak a csín kedvéért.




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s