Datolyaszilvás almakompót pirított puszedlimorzsával és mézes tejföllel

2011-11-22

sponsored links


Annyi ételt lefotóztam az utóbbi idõben, hogy hirtelen, azt sem tudom, melyikkel kezdjem. Tegnapelõtt még a cukkinikrémes nagy fésûkagyló járt az eszemben, aztán a tonhalas háromszögek, amit a sajtos rúd maradék tésztájából készíettem, de eszembe jutott, hogy ott vannak még a citromos-mákos cantuccini is, most pedig azon töröm a fejem, hogy a tegnapi póréhagymás.gorgonzolás crumble-t vagy a datolyaszilvás pohárdesszertet posztoljam. 
Végül az utolsóra esett a választásom, mert annyira finom lett, hogy úgy döntöttem, ennek a körtésített változata lesz a karácsonyi desszert. Karamellel. Sok-sok karamellel! Datolyaszilva, körte, gyömbér, (pici fahéj?), csillagánizs, mézes creme fraiche, és egy vékony csík leveles tészta karamellel megcsorgatva...meg plusz karamell még...x-) Még gondolkodom, hogy a creme fraiche-be tegyek-e rozmaringot, de az már lehet, hogy sok lenne.
Eredetileg ez volt a terv, aztán leszálltam a földre, gondoltam megteszi egy pastiera napoletana is kicsit karácsonyosítva, és ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/11/d...

sponsored links

Keres?s