Datoly?s f?g?s kar?csonyi keny?r
sponsored links
- 200 gr datolya
- 50 gr aszalt f?ge (kb, de nyugodtan tegyetek t?bbet-kevesebbet, ?zl?s szerint, a datoly?val egy?tt legyen 250 gr)
- 50 gr olvasztott vaj
- 1 b?gre (2,5 dl) meleg k?v?
- 1 kk sz?dabikarb?na
- 0,5 kk s?
- 1 kk fah?j
- 3/4 b?gre n?dcukor
- 1 toj?s
- 1 kk van?liaaroma
- 0,5 kk s?t?por
- 1 3/4 b?gre liszt
- 1 b?gre apr?ra v?gott di?
Tedd az apr?ra v?gott datoly?t, f?g?t, az olvasztott vajat, sz?dabikarb?n?t s?t, fah?jat ?s a n?dcukrot egy t?lba, ?s ?ntsd r? a meleg k?v?t. Hagyd 10 percig ?llni/h?lni. K?zben meleg?tsd el? a s?t?t 180 C-ra ?s darabold ?ssze a di?t. Add a gy?m?lcs?s kever?khez a toj?st, a van?li?t, a s?t?porral elkevert lisztet, ?s keverd sz?p egynem? massz?v?. Add hozz? a darabolt di?t is, majd ?ntsd a massz?t s?t?pap?rral b?lelt keny?rform?ba. S?sd kb. 45 percig :) Mivel a keny?rform?k is elt?r? hossz?s?g?ak, ellen?rizd az?rt t?pr?b?val, hogy k?sz-e.
P.S: a k?v? ?ze nem fog ?rz?dni a keny?ren, de ad az ?zeknek egy m?lys?get, nagyon finom, k?sz?ts?tek b?tran ?? ?n ?ltal?ban n?velem a f?ge mennyis?g?t a datolya k?r?ra, de b?rhogy finom ?. A b?gre 2,5 dl-s.