DATOLYÁS-CITROMOS SÜTEMÉNY

2011-02-24

sponsored links


A tervezett narancsos puding torta (Nigella-Kitchen) önhibámból fakadóan nem készült el, mivel némi narancs szükségeltetett volna hozzá, de szokás szerint a lényeget felejtettem el megvenni. Majd legközelebb megcsinálom. Viszont inspirációnak tökéletes volt, így egy éles kanyar után, ha nem is pudingszerû, de isteni, könnyû, puha sütemény született. A datolya édességét nagyszerûen kompenzálja a citrom fanyarsága. A vaj mennyiségérõl most ne nyissunk vitakört, így is kevesebbet tettem bele, mint amennyit a recept ír.:)

Hozzávalók
  • 200 g datolya kimagozva
  • 230 g sózatlan puha vaj + a kenéshez
  • 70 g kristálycukor
  • 70 g lágy világosbarna nádcukor
  • 225 g liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütõpor
  • 4 tojás
  • 1/2 evõkanál szárított citromhéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat


Elkészítés
  1. Elõmelegítem a sütõt 180 C-ra, kivajazok egy 22 cm-es szögletes tepsit.
  2. A datolyát és a citromhéjat kevés vízzel puhára fõzöm, kihûtöm, majd késes robotgépben kissé összetöröm (fõzés elõtt is felvághatjuk apró darabokra). Beleöntöm a gépbe a többi hozzávalót és krémes masszává keverem. 
  3. Egyenletesen belesimítom a tepsibe és kb. 30 percig sütöm, tûpróbáig. A tepsiben hagyom kihûlni.


Folytats a blogon ... ildygastro.blogspot.com/2011/02/datol...

sponsored links

Keres?s