Dashi konbu-ból

2014-02-06

sponsored links


(A dashi-ról [dasi] ld. bõvebben a 2013. április 30-án kelt bejegyzést.)
Nem minden ételhez illik a tonhal pehely íze, de szerencsére az alaplét kizárólag algából is elkészíthetjük. 
Hozzávalók:
konbu (ázsiai és bio boltokban kapható alga)
víz
Egy kb. 8x8 centis algához, azaz konbu-hoz 3 csésze, vagyis 6 dl vizet öntök. A fõzési idõ meglehetõsen liberálisan értelmezett, a lényeg, hogy min. 30 perc, max. 1 óra fõzést igényel. Lassú tûzön, alacsony hõmérsékleten fedõ nélkül fõzöm. Ha letelt kb 40 perc, közepes hõmérsékletre kapcsolok, és amikor megjelennek az elsõ aprócska buborékok, vagyis közvetlenül a forrás elõtt kiveszem a vízbõl a konbu-t. Az így készült alaplevet japánul konbu dashi-nak hívják, és a szakácskönyvekben mindig külön jelzik, ha erre van szükség. 

Folytats a blogon ... japankonyhamagyarul.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s