Darázsfészek
sponsored links
Hozzávalók a tésztához: 2 dkg. élesztõ, 2,5 dl tej, 4 dkg. cukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg. margarin, csipet só, 40 dkg. liszt. töltelék: 5 dkg. margarin 14 dkg. cukor, 10 dkg. darált dió
Elkészítése: langyos cukros tejben megkelesztettem az élesztõt. Tálba öntöttem a lisztet amihez hozzáadtam a megkelt élesztõt a tojássárgáját, csipet sót, cukrot amivel jól összedolgozom, dagasztás közben a langyos margarint is hozzáadtam. Letakarva 3/4 órát pihentettem.
Kelesztés után 1 cm. vastagra téglalap alakúra kinyújtottam és a 10 dkg. margarint megolvasztottam és ezzel kentem be a tésztát. Ezután a cukor és darált dió keverékével megszórtam feltekertem és kb. 22 cm. széles darabokra vágtam.Tepsibe pakoltam és még ...