Darázs tészta
sponsored links
Jó, tudom, hogy darás tészta és hogy már millióan poénkodtak a darázs szóval, de igenis, mi itthon így hívjuk. Hívnám én gyakrabban, ha a gyerekeim is annyira szeretnék, mint én. A legutóbbiból három napig ettem és nem azért mert nem volt itthon más, hanem mert finom! Én így készítem, nem lehet elhibázni!
Hozzávalók 4 fõre:
250 g szélesmetélt, 4 ek. olaj, 300 g búzadara, só, víz, 2 ek. cukor, 2 kk. fahéj
baracklekvár, cukor
Egy nagyobb lábosban kis kanál sóval és löttyintés olajjal feltesszük fõni a tésztát. Békén hagyjuk!
Haladunk tovább. A kimért darát öntsük át egy bögrébe.
Egy öblösebb serpenyõben a 4 ek. olajat felhevítjük, beleöntjük a darát, a csipet sót és a már üres bögrét felöntjük annyi ...