Darás dödölle
sponsored links
Ahogy a cukkinis tócsninál említettem, apukám gyakran meglep azzal, hogy készít valami olyant, amirõl úgy gondolja, hogy ízlene nekem. Szerencsére eléggé egyezik az ízlésünk, így neki ez tiszta haszon: õ is megkóstolhatja. :)
Van egy nagyon jó kis dödölle receptje, mindig nyúzom, hogy azt csinálja meg. Nem mintha én nem tudnám, hiszen pofonegyszerû ételrõl van szó. De mégiscsak más az amikor õ készíti. Olyan apás... Olyan, ahogyan csak õ tudja, mert beleteszi szívét-lelkét.
Mindig megveszem a Nõk Lapját, ami elolvasás után a szüleimnél landol. Az egyik számban négy magyar tájegységet mutattak be. Az egyik ezek közül az Õrség volt, tehát Magyarország nyugati, zalai része. Egy-egy receptet is közöltek a tájegységek leírásánál, az Õrségnél egy búzadarával készült dödölle szerepelt. Mi más is szerepelhetett volna? Hiszen az Õrséget nevezik a dödölle hazájának. Amikor anyu elolvasta, azonnal jelezte apunak, hogy ezt megcsinálhatnád Bebinek és az én apukám nem ellenkezett.
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 20 dkg búzadara
- annyi liszt amennyit felvesz
- vöröshagyma ...