Darált hússal töltött cannelloni paradicsomos mártásban
sponsored links
Nagyon finom, nem túl melós fõétel ez a töltött tészta, bátran ajánlom mindazoknak, akik szeretnek változatos fogásokat letenni az asztalra.
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 16 db cannelloni tészta (nem elõfõzött!)
- 5 dl passzírozott paradicsompüré
- 1 konzerv hámozott paradicsom (400g)
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss bazsalikomlevél, csíkokra vágva
- 1 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítés
- 2 vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felaprítjuk a fokhagymát is és mikor a hagyma már üveges, rádobjuk és rövid ideig sütjük, figyelve, hogy ne égjen meg a fokhagyma.
- Ráöntjük a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot. Felforraljuk és 10 percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, sózzuk, borsozzuk és a csíkokra vágott bazsalikom felét belekeverjük.
- A 3. vöröshagymát is felkockázzuk és összekeverjük a darált hússal, a bazsalikom másik felével, a tojással, zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük ezzel a cannellonikat.
- Egy tûzálló edénybe öntjük a paradicsomszósz felét, sorban ráhelyezzük a cannellonikat, majd leöntjük a szósz másik felével.
- 180 °C-on kb 40 perc alatt megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikomlevéllel díszítjük.