Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen
sponsored links
Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen
Ez a változat még nem került fel eddig.
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyított káposzta
- 25 dkg darált sertés hús
- 1 szelet füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- õrölt fekete bors
- õrölt pirospaprika
- õrölt kömény
- kakukkfû
- 1 csésze gersli
- 1 ek sertészsír
- 2 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- aprított chili
- 2 db chilipaprika
Elkészítés:
A gerslit elõfõzöm.
A hagymákat és a szalonnát aprítom. Egy serpenyõben zsíron megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darálthúst. Kifehéredés után fûszerezem, öntök rá egy keveset a káposzta levébõl. Párolom, majd hozzákeverem a tejföl jó felét, majd a gerslit.
Egy tûzálló edénybe rakom a káposzta felét, erre pakolom a ragut, lezárom káposztával, meglocsolom a ragu levével és a borral. Behelyezem az elõmelegített sütõbe, s 180 C fokon 30 percig párolom.
Tálaláskor szedek egy tányérba a káposztából, szórok rá aprított chilit, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, fehérbort iszom hozzá.