Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen

2017-03-07

sponsored links

Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen


Ez a változat még nem került fel eddig.

Hozzávalók:


  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 25 dkg darált sertés hús
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • õrölt kömény
  • kakukkfû
  • 1 csésze gersli
  • 1 ek sertészsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • aprított chili
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés:

A gerslit elõfõzöm.

A hagymákat és a szalonnát aprítom. Egy serpenyõben zsíron megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darálthúst. Kifehéredés után fûszerezem, öntök rá egy keveset a káposzta levébõl. Párolom, majd hozzákeverem a tejföl jó felét, majd a gerslit.

Egy tûzálló edénybe rakom a káposzta felét, erre pakolom a ragut, lezárom káposztával, meglocsolom a ragu levével és a borral. Behelyezem az elõmelegített sütõbe, s 180 C fokon 30 percig párolom.

Tálaláskor szedek egy tányérba a káposztából, szórok rá aprított chilit, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, fehérbort iszom hozzá.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/03/dara...

sponsored links

Keres?s