Darált húsos lencsefõzelék

2017-06-30

sponsored links

Igaz, hogy nyár van, de a lencse ilyenkor is nagyon finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg lencse, 15 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), 1 hagyma, só, bors, 2 evõkanál liszt, pirospaprika, 5 dl tej, zöldpetrezselyem, kevés olaj. 20 dkg spagetti a tálaláshoz.
Elkészítése: A lencsét elõzõ este beáztatjuk, majd a vizet leöntjük róla, átmossuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet töltünk rá ami majdnem ellepi, puhára pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besûrítjük, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel. A kifõzött spagettivel tálaljuk.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/06...

sponsored links

Keres?s