DARÁS TÉSZTÁS KRÉMES SZELET
sponsored links
Kíváncsi voltam erre a süteményre, mert a tésztájában búzadara van.
A másik különlegessége, hogy a tésztáját nem nyújtani hanem kenni kell a sütõpapírra.
A receptet Juditkánál leltem.
Tészta:
1 db tojás
20 dkg kristálycukor
35 dkg búzadara
10 dkg darált dió
2 ek kakaópor
1/2 csomag sütõpor
3 dl tej
csipet só
Krém:
2 csomag fehércsokis pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokimáz:
1 tábla Tibi étcsoki, 9 dkg
4 dkg vaj
Tortadara
A tojást a cukorral habosra kevertem. A többi hozzávalókat hozzákevertem és 3 órára a hûtõbe tettem.
Addig elkészítettem a krémet.
A pudingport csomómentesre kevertem a tejjel és sûrûre fõztem.
Folpackkal lefedtem a pudingot. De nem a lábasra tettem hanem a kész pudingra lapigattam rá.
Igy nem bõrösödik be!
A szobahõmérsékletû vajhoz hozzászitáltam a porcukrot és habosra kevertem.
Amikor teljesen kihûlt a puding akkor hozzákevertem a vajas krémet.
A sütemény lapjait gyorsan ki lehet sütni.
A bekevert grízes masszát gondolatban három részre osztottam.
A szilikonos sütõpapírt belehelyeztem a 20x30 cm-es tepsibe és rákentem a masszát.
A gázsütõm 5-ös fokozatán 12 perc alatt megsütöttem.
Amikor kisült még melegen lehúztam róla a sütõpapírt.
Éles késsel leszedtem róla a tészta maradványt és már kentem is rá a következõ adag masszát.
Amikor kihûltek a sütemény lapjai akkor megtöltöttem a krémmel.
A csokit és a vajat vízgõz felett megolvasztottam.
Rákentem a süti tetejére majd a tortadarát rászórtam.
Hûtõbe raktam.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Ma anyukámmal elmentünk gombázni.
Találtunk is jó sok tõkegombát.
Piroska