DARÁLT HÚSOS LEVES SOK ZÖLDSÉGGEL
sponsored links
Már régen ki akartam próbálni ezt a levest. A munkahelyen már sokat beszéltünk róla, de valahogy mindig kimaradt a sorból.
De ezután biztos, hogy többször meg fogom fõzni, mert nagyon finom. Sok zöldség van benne, ezért nem a húsleveshez hasonlít az íze hanem inkább a zöldségleveséhez.
Amikor nincs sok idõnk akkor ezt a levest csak ajánlani tudom. Míg a húslevest órákig fõzzük, addig ez maximum másfél óra alatt készen van.
30 dkg darált sertéshús
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy petrezselyemgyökér
3 dl-es pohárnyi zöldborsó
1/2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 db kis tv paprika
só, delikát, õrölt bors, fûszerpaprika ízlés szerint
levesbetétként tészta
A zöldségeket megpucoltam. A sárgarépát és a gyökeret felkarikáztam. A többi zöldséget egészben hagytam.
Többször megmostam, sóztam és felöntöttem vízzel.
Amikor felforrt a zöldségtõl keletkezett habot leszedtem a leves tetejérõl és fõztem kb. egy órát.
Ezt követõen belecsipkedtem a darált húst.
Fûszereztem és fõztem még fél órát.
Közben kifõztem a levesbetétet. Most is az anyósom által készített csigatésztára esett a választás.