DARAGALUSKA/ Grizgaluska

2022-11-06

sponsored links

 Csal?di kedvenc levesbet?t, amit a h?sn?lk?li z?lds?glevesben is sz?vesen fogyasztunk.

A finom "rezg?s" galuska titka, hogy nem szabad kem?nyre k?sz?teni, mert a benne lev? gr?z, p?r perc ?ll?s ut?n ?gyis megdagad, ahogy felsz?vja a nedvess?get.

A daragalusk?t ?n mindig k?l?n ed?nyben f?z?m, mert ha a m?r elk?sz?lt levesbe tenn?m, hamarosan az eg?szet felsz?vn?. T?lal?skor el?sz?r a daragalusk?kat teszem a t?ny?rba ?s r?merem a forr? levest.



Hozz?val?k:

1 nagyobb toj?s

3 ev?kan?l ?tolaj

?r?lt szerencsedi?

v?gott petrezselyem

kb. 6 ev?kan?l b?zadara.

s?, 

1 er?leves kocka



Elk?szit?s:

 Kb .m?sf?l liter vizet tegy?nk fel a t?zhelyre melegedni, tegy?nk bele egy er?leves kock?t. Am?g forrni nem kezd k?sz?ts?k el a daragalusk?t.

?ss?k fel a t?lba a toj?st, tegy?k bele az olajat, a s?t, szerecsendi?t, v?gott petrezselymet ?s keverj?k ?ssze. 

Most a b?zadara j?n. Csak annyit tegy?nk bele, hogyha felemelj?k a kanalat leessen a massza r?la.

Tegy?k f?lre,  p?r percre, hogy a b?zadara megdagadjon.

Ha a v?z forrni kezd, kis vagy  ev?kan?llal galusk?kat szsaggatunk a  forr? v?zbe.  Cs?kkentve a forr?st, v?rjuk meg m?g mindegyik a felsz?nre j?n.  P?r percig hagyjuk ?gy, majd sz?r?kan?llal vegy?k ki a t?ny?rokra, r?kanalazva a m?r elk?sz?tett forr? levest.





Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2022/11/daraga...

sponsored links

Keres?s