DARAGALUSKA/ Grizgaluska
sponsored links
Csal?di kedvenc levesbet?t, amit a h?sn?lk?li z?lds?glevesben is sz?vesen fogyasztunk.
A finom "rezg?s" galuska titka, hogy nem szabad kem?nyre k?sz?teni, mert a benne lev? gr?z, p?r perc ?ll?s ut?n ?gyis megdagad, ahogy felsz?vja a nedvess?get.
A daragalusk?t ?n mindig k?l?n ed?nyben f?z?m, mert ha a m?r elk?sz?lt levesbe tenn?m, hamarosan az eg?szet felsz?vn?. T?lal?skor el?sz?r a daragalusk?kat teszem a t?ny?rba ?s r?merem a forr? levest.
Hozz?val?k:
1 nagyobb toj?s
3 ev?kan?l ?tolaj
?r?lt szerencsedi?
v?gott petrezselyem
kb. 6 ev?kan?l b?zadara.
s?,
1 er?leves kocka
Elk?szit?s:
Kb .m?sf?l liter vizet tegy?nk fel a t?zhelyre melegedni, tegy?nk bele egy er?leves kock?t. Am?g forrni nem kezd k?sz?ts?k el a daragalusk?t.
?ss?k fel a t?lba a toj?st, tegy?k bele az olajat, a s?t, szerecsendi?t, v?gott petrezselymet ?s keverj?k ?ssze.
Most a b?zadara j?n. Csak annyit tegy?nk bele, hogyha felemelj?k a kanalat leessen a massza r?la.
Tegy?k f?lre, p?r percre, hogy a b?zadara megdagadjon.
Ha a v?z forrni kezd, kis vagy ev?kan?llal galusk?kat szsaggatunk a forr? v?zbe. Cs?kkentve a forr?st, v?rjuk meg m?g mindegyik a felsz?nre j?n. P?r percig hagyjuk ?gy, majd sz?r?kan?llal vegy?k ki a t?ny?rokra, r?kanalazva a m?r elk?sz?tett forr? levest.