Darafelfújt gyümölcsöntettel
sponsored links
Egy 1999-es kiadású "Hagyományos és mai Magyar Konyha" magazinban találtam erre a nagyon egyszerû, finom és laktatós édességre. Azonnal ki is próbáltam. Mindenkinek ízlett. Nagyon!!
Hozzávalók: 1 liter tej, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 2 evõkanál méz, csipetnyi só.
Az öntethez: 40 dkg málna, 4 evõkanál cukor
A tejet felforraljuk, a darát beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig fõzzük, majd a tûzrõl levesszük és lefedve 15 percig hagyjuk duzzadni. A vajjal 4 egyszemélyes vagy egy nagyobb pudingformát kikenünk, a többi vajat a kukoricadarához adjuk, ugyanúgy mint a csipetnyi sót és a mézet. A darát a formákba töltjük és forró sütõbe tesszük, de csak addig míg elkészül a ...