DALMÁT FRITULE
sponsored links
Egy Dalmát finomságot hoztam, a Fritulét...Ez egy nagyon finom túrófánk. Likõrös fánknak is nevezik, habár a tésztájában rum van. Sok receptet kipróbáltam már de eddig ez a legtökéletesebb. Szerintem ezt már nem lehet és nem is kell ûberelni, ez így pont jó, ahogy van. A legnagyszerûbb benne az, hogy nem élesztõs a tésztája, nem kell keleszteni és várni rá órákat. Miután kikevertük a tésztáját, éppen annyi pihenés elég neki, mire a lábosban felmelegszik hozzá az olaj. Nagyon finom desszert, most éppen ez volt már a reggelink. Friss baracklekvárral és egy leheletnyi porcukorral, maga volt a tökéj...
Hozzávalók: 1/2 kg. áttört vagy krémes tehéntúró, 4 tojás, 1/2 rum, 2 kanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só, 20 dkg liszt, 1/2 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál ...