Dagasztás nélküli kenyér
sponsored links
Ez egy igazán ropogós héjú, belül szép lyukacsos kenyér. Mondhatni lusta asszony kenyere is egyben, ugyanis dagasztás nélküli. Nálam teljes kiõrlésû- és finom tönkölyliszttel valamint zabpehelyliszttel készült. És szögletesre formáztam. Sütéskor számoljunk azzal, hogy a kenyértészta egy éjszakát pihen, tehát érdemes este elõkészíteni és reggel sütni, vagy fordítva.
A DNK-nak avagy a No knead bread-nek elég hosszú múltja van. Pékségek is sütnek ilyen jellegû kenyereket. Én ezt a videót találtam róla és ennek az instrukcióit követtem. A folyadék aránya a kenyérben mindenképpen liszttípustól is függ, illetve már olyat is olvastam, hogy páratartalom függõ. Nézzük meg a videóban milyen a tészta állaga és olyat próbáljunk összehozni. Nem egy puha, inkább lisztesebb, keményebb a kenyértészta amikor összekeverjük.
A sütéshez szükségünk lesz egy nagy jénai tálra vagy kacsasütõ tálra. A lényeg, hogy fedeles legyen.
Hozzávalók:
100 g zabpehelyliszt
100 g teljeskiõrlésû tönkölyliszt
300 tönköly finomliszt ...