Dagadt a macskád?

2011-12-05

sponsored links

Rubint Réka megoldja - mint mindent!

Egy kedves kollégám osztotta meg pénteken hírt: megvan a megoldás a túlsúlyos macskák számára! Mivel éppen az elmúlt hónapokban fogyasztottam le Léna cicát medvebocs méretûrõl fitt bombázóra, érzékenyen érint a téma - ez ugyanis nem egyszerû feladat.

A macskák ugyanattól híznak meg, mint az emberek: túl sokat esznek és keveset mozognak. De míg egy emberrel meg lehet beszélni, hogy átmenetileg más dolgokat kell ennie, és néha el kell menni futni, egy macskának azt mondasz, amit akarsz: a szokott idõben ott fog ülni a tányérja mellett. Ha nem az kerül bele, amire vár, elõször kétségbeesetten néz. Aztán hízelgéssel próbálkozik (hátha bünti van, csak elfelejtette, mit rosszalkodott). Ezt követi a gyengéd agresszió: bokapofozgatás, gyengéd fogazás csuklótájon. Ha elmarad az eredmény, kezdõdik a bosszúhadjárat: kirámolt fiókok, feldúlt díszpárnák, megrágott magazinok - sorolhatnám (egy éves kora után ugyanis minden jól nevelt macska tudja, hogy mit nem szabad, és most elõvezeti a teljes repertoárt).

Mi ebbõl a tanulság? Azt kell neki adni, amire vár. A macskák a megszokás rabjai ugyanis, a gazdinak kb. hat hónapja ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/12/05/da...

sponsored links

Keres?s