D?rgicsei csibeleves - Sup? de pui cu peri?oare
sponsored links
Hozz?val?k 4
szem?lyre: 1 eg?sz csirkemell+1 farh?t,
3 s?rgar?pa, 2 petrezselyemgy?k?r, 1 szelet zeller, 1 szelet karal?b?, ?
paprika, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg fagyasztott z?ldbors?, s?, ?r?lt
feh?r bors, ?r?lt szerecsendi?, 5-6 szemes bors, 1 toj?s, 2 ev?kan?l finom zsemlemorzsa,
petrezselyemz?ld, 10 dkg c?rnamet?lt.
Elk?sz?t?se: A csirkemellet kifil?zz?k, a csontot meg a
b?r?t a farh?ttal egy?tt hideg v?zben f?ni tessz?k. Ha felforrt a habj?t
leszedj?k, majd hozz?adjuk a megtiszt?tott z?lds?geket. S?zzuk, r?sz?rjuk a
szemes borsot ?s k?zepes l?ngon f?zz?k. K?zben a csirkemellet apr?ra v?gjuk,
k?ses apr?t?ban kr?mesre dolgozzuk a toj?ssal, a zsemlemorzs?val meg a
petrezselyemz?lddel egy?tt, v?g?l s?val, feh?r borssal ?s szerecsendi?val
?zes?tj?k. A massz?b?l di?nyi gomb?cokat form?zunk. Mikor a h?s meg a z?lds?gek
megf?ttek a levest lesz?rj?k, majd visszatessz?k f?ni. Mikor felforrt
beletessz?k a gomb?cokat, 5 perc ut?n hozz?adjuk a z?ldborsot, ?s ?jabb 5 perc
ut?n belef?zz?k a c?rnamet?ltet is, majd egy?tt k?szre f?zz?k. A v?g?n
visszatessz?k a levesbe a karik?kra v?gott z?lds?get ?s megsz?rjuk kev?s apr?ra
v?gott petrezselyemz?lddel.
Ingrediente pentru 4 persoane: 1 piept de pui ?ntreg+1 spinare de pui, 3 morcovi, 2 r?d?cini de p?trunjel, 1 felie ?elin?, 1 felie gulie, ? ardei, 1 ceap?, 2 c??ei de usturoi, 100 g maz?re congelat?, nuc?oar?, piper alb, 5-6 piper boabe, 1 ou, 2 linguri pesmet fin, frunze de p?trunjel, 100 g t?i?ei.
Prepararea: Pieptul de pui se dezoseaz?, osul ?i pielea, ?mpreun? cu spinarea de pui se pun la fiert ?n ap? rece. C?nd d? ?n clocot se ia spuma, se adaug? legumele cur??ate(?n afar? de maz?re), se s?reaz? ?i se adaug? piperul boabe ?i se fierbe la foc mic spre moderat. Pieptul de pui se taie cubule?e, se pune ?n aparatul de m?run?it, se adaug? oul, pesmetul ?i jum?tate din frunzele de p?trunjel, se asezoneaz? cu sare, piper alb ?i nuc?oar?, dup? care se mixeaz? p?n? c?nd se ob?ine o compozi?ie p?stoas?. Din compozi?ie se fac peri?oare mici ?i se pun la rece. C?nd supa este fiart? se strecoar? ?i se pune ?napoi la fiert. C?nd a dat ?n clocot se adaug? peri?oarele, dup? cca 5 minute se adaug? maz?rea congelat?, iar dup? ?nc? c?teva minute se adaug? ?i t?i?eii. La final se adaug? din legumele fierte ?i m?run?ite, se presar? frunzele de p?trunjel r?mase ?i se ia deoparte.