Cézárok
sponsored links
Addig is egy tipp cézárra, ami az egyik legjobb salátaféle, még pasik is vannak, akik megeszik, az enyém például kifejezetten szereti. Állítólag úgy történt a dolog, hogy valami szerencsétlen szakács összezáródott egy rakás nyaralóvendéggel egy mexikói üdülõhelyen, szinte üres konyhával súlyosbítva. Így született a cézár saláta: jégsaláta, parmezán, kruton, olívás öntet, esetleg lágy tojás. Mert persze mi mást tehetett volna, mint hogy a világ háziasszonyainak emberiséggel egyidõs trükkjéhez folyamodik: azzal fõzött, ami volt. Ez a mi konyhánkban is gyakori eset, és nem szoktam szorongani, ha klasszikusok saját képre formálásáról van szó, így aztán nálunk van húsos, halas és gombás cézár is, meg ezek variációi. Szerintem ezek a kiegészítõk egyáltalán nem rontják el, és megmaradnak a cézáros alapjegyek is. Ha a Cézár nevû vendéglõsnek nem lett volna annyira üres a konyhája, talán õ is belepakolt volna még ezt-azt. Például a következõket:
Hozzávalók kb 3 adaghoz: ...