Cézárok

2012-05-16

sponsored links


Cézár saláta hússal, füstölt hallal vagy gombával

Természetesen sûrû bocsánatkérések a szünet miatt, mélyreható változások vannak folyamatosan, amirõl be fogok számolni, ha már minden elrendezõdött ezzel kapcsolatban. Kajafronton talán még érdekes is lesz.
Addig is egy tipp cézárra, ami az egyik legjobb salátaféle, még pasik is vannak, akik megeszik, az enyém például kifejezetten szereti. Állítólag úgy történt a dolog, hogy valami szerencsétlen szakács összezáródott egy rakás nyaralóvendéggel egy mexikói üdülõhelyen, szinte üres konyhával súlyosbítva. Így született a cézár saláta: jégsaláta, parmezán, kruton, olívás öntet, esetleg lágy tojás.  Mert persze mi mást tehetett volna, mint hogy a világ háziasszonyainak emberiséggel egyidõs trükkjéhez folyamodik: azzal fõzött, ami volt. Ez a mi konyhánkban is gyakori eset, és nem szoktam szorongani, ha klasszikusok saját képre formálásáról van szó, így aztán nálunk van húsos, halas és gombás cézár is, meg ezek variációi.  Szerintem ezek a kiegészítõk egyáltalán nem rontják el, és megmaradnak a cézáros alapjegyek is. Ha a Cézár nevû vendéglõsnek nem lett volna annyira üres a konyhája, talán õ is belepakolt volna még ezt-azt. Például a következõket:

Hozzávalók kb 3 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... inyencblogger.blogspot.com/2012/05/ce...

sponsored links

Keres?s