Cézár saláta variációja
sponsored links
Nem eszem nyersen a paradicsomot. Soha nem is ettem. Kóstoltam, nem lett jobb. Ellenben imádom a paradicsomos tésztát, az olasz fûszeres paradicsom levest, a szárított paradicsomot...Ez van. Elvileg a 7 évenkénti körforgásban az ízlésünk is alakul, változik. Ilyenkor mindig várom, vajon melyik lesz az a bizonyos forduló mert azért eltelt már pár hét év az életemben:)
Szóval a salátáknál nálam inkább a cézár mint a görög. Íme egy variációja, ahogy én szeretem:
Felteszünk néhány tojást fõni. Közben apró csíkokra vágjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Kevés olivaolajban átforgatjuk és szórunk rá szezámmagot. Jól elkeverjük és teflonos serpenyõben alaposan átsütjük.
Elkészítjük az öntetet. Joghurtba keverünk borsot, pici sót, egy kis mustárt, pici olivaolajat és egy kicsi steviát vagy nyirfacukrot, hogy éppen csak édeskés legyen. Egy-két csepp citromlé is mehet bele. A végeredmény egy picit savanykásan, édes öntet.
Egy tálkába teszem a jégsalátát és a reszelt répát, hozzáadom a csirkehúst, felkockázott tojást, sajtokat. Kicsit átforgatom és teszek rá az öntetbõl. Tetejére szórok pirított hagymát. Ez az Ikeában készen kapható, praktikus ha van otthon.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 egész csirkemell ...