Cérnakolbásszal töltött, rántott csirkemell
sponsored links
A gyerekek akár minden nap rántott csirkét ennének ebédre. Jó gyakran készítem, de azért próbálok mindig változtatni egy kicsit rajta. Most például vékony kolbászt csempésztem bele.
Így szépen szeletelhetõ és még hidegtálon is kínálhatjuk. Édesburgonya pürével kínáltam.
A recept megjelent a Kifõztükmagazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*4 kisebb csirkemellfilé
*10 dkg füstölt cérnakolbász
*4 csipet só
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bõven
A megtisztított melleket az oldaluktól kezdve hosszában bevágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Kettényitjuk, és vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalukat meghintjük sóval. A kolbászt a mell hosszára vágjuk, és beletekerjük a húsba. Hústûvel összetûzzük.
Hagyományos módon elõször lisztbe forgatjuk, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. Bõ olajban, mérsékelt lángon pirosra sütjük, és konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A hústût eltávolítva, majd felszeletelve krumplipürével, esetleg édesburgonya pürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.