Céklás és sáfrányos húsvéti kekszek
sponsored links
Céklás és sáfrányos húsvéti kekszek |
A googleban rákeresve olyan recepteket találtam, amelyben pürésített fõtt céklát kell keverni a tésztába. Én úgy gondoltam, megpróbálom nyers céklával.
Alapul azért az ITT talált receptet vettem, a hozzávalók, és a mennyiségek miatt, de a mennyiségeket (is) át kellett variálnom.
Tehát a következõképpen készítettem:
Egy céklát meghámoztam és sajtreszelõn apróra lereszeltem. Turmixgépbe tettem, egy közepes nagyságú citrom kifacsart levét ráöntöttem, de mivel még mindig nem mûködött rendesen a gép, ki kellett találnom valamit. Ledaráltam a tésztához szükséges mennyiségû barnacukrot (a kekszkészítés egyik fontos eleme, hogy a cukor porcukor formájában kerüljön bele) és ezt a turmix tartályába öntve beindult a gép és eléggé lágy állagú pépet sikerült mixelni. Ebbe az elegybe beleütöttem egy nagy tojást, beledobtam egy csipet sót, beleöntöttem az olvasztott vajat , és fakanállal belekevertem annyi lisztet, amennyit felvett, hogy nyújtható állagú tésztát kapjak. A liszt nálam felerész graham, felerész finomliszt volt, amelybe egy teáskanál sütõpor helyett egy késhegynyi szódabikarbónát kevertem, mivel nem volt sütõporom.
Az összeállított tésztát néhány órára hûtõbe tettem, mivel más dolgom volt.
Mikor elõvettem alaposan meglisztezett szilikon lapon kinyújtottam kb. 5 mm magasra, majd különbözõ mintájú kiszúrókkal kiszaggattam.
A kiszaggatott kekszeket tepsibe raktam és 200 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon kb. húsz perc alatt megsütöttem. Még forrón bekentem mindegyik felsõ oldalát porcukor-citromlé keverékével.
Tészta hozzávalói: ...