Céklás édesburgonya saláta (paleo)
sponsored links
Most, hogy kezd tavaszodni kevésbé kívánom a húsokat. Azt figyeltem meg, hogy mostanában vacsorára szívesebben eszem saláta vagy fõzelék szerûségeket. Ez a saláta (vagy fõzelék) hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. A céklát már napokkal elõbb megsütöttem az itt található medvehagymakrémes csirkemellhez. Most csak elõ kellett vennem a hûtõbõl, ahova már megtisztítva került.
Hozzávalók személyenként:
1 sült cékla
1 kisebb édesburgonya (nálam most narancssárga)
negyed vöröshagyma
1-2 evõkanál zsír
1-2 evõkanál Totu krém extra
curry por
1 gerezd fokhagyma
törött bors
só
továbbá:
paleo mozzarella (recept itt)
dió
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a curry port és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Puhára sütjük. Hozzádobjuk a kockára vágott sült céklát és a totu krém extrát. Átforrósítjuk. Ha szükséges még ízesítjük a fûszerekkel. Tányérra szedjük. Hozzáadjuk a kockára vágott paleo mozzarellát és a szárazon megpirított diót és már fogyaszthatjuk is.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!