Céklás spenótsaláta fetával
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg friss bébi spenót
- 1 közepes cékla
- 20 dkg fetasajt
- 4 dkg mandula
- 4 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál balzsamecet
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- A céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd puhára fõzzük.
- Egy tálkában kikavarjuk az olajat, a balzsamecetet, illetve a sót, borsot.
- Miután a cékla kihûlt, az öntettel összekavarjuk, és 10 percig ûllni hagyjuk.
- Egy száraz serpenyõben megpirítjuk a mandulát, ezután késsel tetszõleges darabokra vagdossuk.
- A spenótot alaposan megmossuk, és lecsöpögtetjük.
- Egy nagy tányérra szedjük, megsózzuk, a tetejére szórjuk az ízesített céklát, majd rámorzsoljuk a fetasajatot, és megszórjuk mandulával.