Céklás palacsinta kecskesajtos töltelékkel
sponsored links
Nemcsak nagyon szép színt kölcsönöz a cékla a palacsintának, de az állaga is sokkal jobb a nyers zöldség miatt, mint a hagyományos palacsintának. A gyermekeknek annyira tetszett, hogy azt mondták, ezután inkább így készítsem :) Nem, nem érzõdik a cékla íze, egyáltalán, lekvárral (vagy édes töltelékkel) is nyugodtan lehet fogyasztani.
A legjobb benne mégis az, hogy saját magam neveltem a céklákat. Sok gyönyörûszép cékla van a kertemben, és igyekszem minél jobban kihasználni. Nagyon sokszínûen felhasználható.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt, 10 dkg teljes kiörlésû liszt, 15 dkg nyers cékla, 2 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 tojás, 2 evõkanál olívaolaj, csipet só.
- A töltelékhez: 20 dkg kecskesajt, 4 evõkanál natúr joghurt, 1-1 evõkanál apróra vágott petrezselyem és metélõhagyma (snidling), 1 cikk reszelt fokhagyma, õrölt bors
Elkészítése:
- A céklát meghámozzuk, megmossuk, majd lereszeljük, és összeturmixoljuk a tejjel, meg a vízzel. Egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük a tojással, az olajjal, meg a sóval.
- Hozzáadjuk a liszteket, és csomómentesre kavarjuk. Ha túl sûrû lenne, adhatunk még hozzá vizet, ez a teljes kiörlésû liszt milyenségétõl függ.
- Forró, száraz serpenyõben egyenként kisütünk 12 palacsintát.
- A sajtot összekavarjuk a hozzávalókkal, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
- Friss zöldsalátával tálaljuk, kevés olívaolajjal, balzsamecettel ízesítve.