Céklás-nutellás minikuglófok
sponsored links
Salátakészítés során maradt meg két darab fõtt cékla, ezt használtam fel egy gyors édesség sütésekor. Nagyon finom, puha desszert lett a végeredmény. A cékla íze egyáltalán nem érzõdik, ezért azoknak is ajánlom, akik nem szeretik ezt a zöldséget. Nálunk a két válogatós gyerek is szó nélkül falatozta.
Hozzávalók 10 db minikuglófhoz:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütõpor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagyobb tojás
*3 ek olaj
*2 jó púpos ek nutella
*2 közepes, fõtt cékla (8 dkg)
*1,5 dl tej
A lisztet elvegyítjük a sütõporral, kakaóval. A tojást simára keverjük a cukrokkal, majd az olajjal, nutellával. Beleforgatjuk a sajtreszelõn lereszelt céklát.
A sütõporos lisztet és a tejet felváltva adagolva csomómentesre keverjük. A margarinnal kikent 10 kis forma mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tésztát.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Rácson hagyjuk teljesen kihûlni, és porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.