Céklás-málnás brownie
sponsored links
Ne tessék megijedni, az elsõre talán meghökkentõ párosítás nagyszerû végeredményt ígér! Igazi, puha-ragacsos csokis csoda lesz belõle, ami végül minden kétkedõt meggyõz.
Tudom, hogy a süti-zöldség kombó még mindig nagyon sok embernek idegen, de egyszer el kell kezdeni a próbálgatást… A sütõtök már talán többé-kevésbé átment a rostán, így most a céklán a sor, hogy új területen próbálhassa ki magát a konyhában. Aki savanyúságként fogyasztja csak, annak eszébe se jut, hogy alapból nyersen édes ez a zöldség is. Szóval innentõl kezdve sütibe is alkalmas:) A brownie istenien puha és ragacsos marad tõle, ha egészen finomra reszelitek, a kétkedõ szûk keresztmetszet sem fogja felismerni, milyen titkos hozzávaló van benne;)
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 12,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 8,5 dkg liszt
- 2 ek. holland kakaó
- 1 kk. só
- 10 dkg cékla lereszelve
- 5 dkg dió
- 15 dkg málna
Máz:
- 1 ek. céklalé
- 4 ek. porcukor
Elkészítés
- A céklát megpucoljuk és nagylyukú reszelõn lereszeljük. Egy kevés levet kinyomkodunk, ez lesz majd a tetején lévõ máz alapja.
- A diót serpenyõben átpirítjuk kicsit.
- A csokit apró kockákra vágjuk és a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk és félretesszük hûlni kicsit.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- Hozzáadjuk az olvasztott csokit.
- A lisztet, a sót és a kakaót egy tálban összekeverjük, majd a csokis masszába forgatjuk.
- Hozzáadjuk a céklát és az apróra vágott diót is.
- Egy kb. 15×25 cm-es sütõformát kibélelünk sütõpapírral, majd belesimítjuk a csokis masszát.
- A málnákat a tetejére szórjuk (nem kell belenyomkodni, mert bele fog süllyedni sütés közben).
- 160 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt készre sül.
- Megvárjuk, míg kihûl és áthúzzuk a céklás cukormázzal: a céklalét a porcukorral simára keverjük, majd zacskóba töltjük, a sarkára apró lyukat vágunk és áthúzogatjuk a brownie fölött.
- A tetejét megszórhatjuk még kevés dióval és megvárjuk, míg megdermed a máz.