Céklás-málnás brownie

2017-11-10

sponsored links

Ne tessék megijedni, az elsõre talán meghökkentõ párosítás nagyszerû végeredményt ígér! Igazi, puha-ragacsos csokis csoda lesz belõle, ami végül minden kétkedõt meggyõz.

Tudom, hogy a süti-zöldség kombó még mindig nagyon sok embernek idegen, de egyszer el kell kezdeni a próbálgatást… A sütõtök már talán többé-kevésbé átment a rostán, így most a céklán a sor, hogy új területen próbálhassa ki magát a konyhában.  Aki savanyúságként fogyasztja csak, annak eszébe se jut, hogy alapból nyersen édes ez a zöldség is. Szóval innentõl kezdve sütibe is alkalmas:) A brownie istenien puha és ragacsos marad tõle, ha egészen finomra reszelitek, a kétkedõ szûk keresztmetszet sem fogja felismerni, milyen titkos hozzávaló van benne;)

Céklás-málnás brownie

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 8,5 dkg liszt
  • 2 ek. holland kakaó
  • 1 kk. só
  • 10 dkg cékla lereszelve
  • 5 dkg dió
  • 15 dkg málna

Máz:

  • 1 ek. céklalé
  • 4 ek. porcukor

Elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk és nagylyukú reszelõn lereszeljük. Egy kevés levet kinyomkodunk, ez lesz majd a tetején lévõ máz alapja.Cékla a céklás-málnás browniehoz
  2. A diót serpenyõben átpirítjuk kicsit.Dió a céklás-málnás browniehoz
  3. A csokit apró kockákra vágjuk és a vajjal vízgõz felett felolvasztjuk és félretesszük hûlni kicsit.Csoki a browniehoz
  4. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.Tojáshab a browniehoz
  5. Hozzáadjuk az olvasztott csokit.Brownie hozzávalói
  6. A lisztet, a sót és a kakaót egy tálban összekeverjük, majd a csokis masszába forgatjuk.Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a brownie-hoz
  7. Hozzáadjuk a céklát és az apróra vágott diót is.Hozzáadjuk a céklát a málnás browniehoz
  8. Egy kb. 15×25 cm-es sütõformát kibélelünk sütõpapírral, majd belesimítjuk a csokis masszát.
  9. A málnákat a tetejére szórjuk (nem kell belenyomkodni, mert bele fog süllyedni sütés közben).Irány a sütõ!
  10. 160 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt készre sül.
  11. Megvárjuk, míg kihûl és áthúzzuk a céklás cukormázzal: a céklalét a porcukorral simára keverjük, majd zacskóba töltjük, a sarkára apró lyukat vágunk és áthúzogatjuk a brownie fölött.Céklás cukormáz
  12. A tetejét megszórhatjuk még kevés dióval és megvárjuk, míg megdermed a máz.

Céklás-málnás brownie

Céklás-málnás brownie


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/ceklas-malnas-brownie/

sponsored links

Keres?s