Céklás kuszkusz
sponsored links
Kedvelem a kuszkuszt, mert nagyon sokféleképp használható alapanyag. Készülhet belõle sütemény, desszert, fõétel, köret, vagy saláta. Attól függ, milyen alapanyagokkal házasítjuk. :) Persze egyik legnagyobb elõnye, hogy nagyjából szempillantás alatt kész van, mert nem kell fõzni sem. Vígan cseperednek a fûszerek a kertben. A zsálya, petrezselyem, oregánó... és persze a többiek. :) Az oregánó és zsálya nagyon jól illik a kissé édes-savanyú céklához. A kuszkusszal könnyû, gyors, egyszerû és laktató ebéd kerekedett belõlük.
Hozzávalók 2 személyre:
3 dl kuszkusz
4,5 dl húsleves alaplé
kis csokor petrezselyem
kis csokor zsálya
4-5 ágacska oregánó
kis darab póréhagyma
1 kis fej lilahagyma
3 ek. citromlé
3-4 ek. olívaolaj
10 dkg savanyított cékla
- A kuszkuszt tálba tesszük, leöntjük a meleg húsleves alaplével, lefedjük. Hagyjuk, hogy a kuszkusz magába szívja az alaplevet.
- A petrezselymet, zsályát, oregánót -néhány díszítéshez használt levél kivételével- finomra vágjuk. A lilahagymát, póréhagymát felkarikázzuk, a céklát jól lecsepegtetjük és kockákra vágjuk.
- Ha a kuszkusz elkészült, villával kicsit átmozgatjuk, hogy pergõs legyen. Ízesítjük citromlével, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd beleforgatjuk a fûszereket és a zöldségeket. Tányérokra halmozzuk, díszítjük néhány levél zsályával, petrezselyemmel, oregánóval, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal.
Tipp: Ha késõbb tálaljuk, a céklát csak közvetlenül tálalás elõtt tegyük az ételbe.
Salátaként is fogyaszthatjuk natúr sült, vagy grillezett hús mellé.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)