Céklás-kekszes szívek
sponsored links
Valentin nap lévén úton-útfélen piros szívecskékkel találkozunk, ezért gondoltam hogy valami hasonlót alkotok ehetõ formában. Mivel nemrég használtam céklát, már meg is született az ötlet, így a tavalyi nutellás szívek után most egy gyorsabban és egyszerûbben elkészíthetõ, sütés nélküli finomságot készítettem.
Hozzávalók (kb. 20 db szívhez):
20 dkg darált keksz
4 evõkanál lekvár (én birslekvárt használtam)
10 evõkanál céklapüré
A díszítéshez: olvasztott étcsokoládé.
A céklát megtisztítjuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, ami épp hogy ellepi. Megfõzzük, majd a vízzel együtt összeturmixoljuk. A hozzávalókat kézzel alaposan összedolgozzuk, majd szilikonos nyújtólapon kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk. Szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk, és hûtõbe tesszük pár órára. Amikor megdermedt, olvasztott étcsokoládéval csíkokat húzunk a tetejére, vagy ha úgy jobban tetszik, teljesen be is vonhatjuk csokoládéval.