Céklás katonák kapros mártogatóssal
sponsored links
Szintén a Nõileg magazinban megjelent recept. Mert a céklát nem csak savanyúságként fogyaszthatjuk :)
Fotó: Máthé Zoltán |
Hozzávalók:
A ?katonákhoz?:
- 15 dkg cékla
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg feta sajt
- pár szelet kenyér
A mártogatóshoz:
- 1 tojássárgája
- 1 kk mustár
- olaj
- só
- 1 kk cukor
- 1 ek citromlé
- 20 dkg tejföl
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A mártogatóshoz a tojássárgáját és a mustárt kikavarjuk annyi olajjal, amennyivel sûrû majonézt kapunk. Beletesszük a cukrot, amire rálocsoljuk a citromlevet. Összekavarjuk, majd beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, sózzuk. Tálalásig hûtõben tároljuk. A céklát és a sárgarépát alaposan megmossuk, majd hámozatlanul alufóliákba csomagoljuk és 180 fokos sütõben megsütjük. A sárgarépa hamarabb kész lesz, kb. egy óra, a cékla kb. másfél óra alatt. Fogvájóval ellenõrizhetjük, ha könnyen bemegy, kész van. Miután meghûltek, a zöldségeket meghámozzuk, és a feta sajttal együtt felkockázzuk, a kenyeret falatnyi kockákra vágjuk. Minden kis kenyérre egy-egy darab céklát és sárgarépát, majd egy kocka fetasajtot teszünk és fogvájóval rögzítjük. A mártogatóssal kínáljuk.