Céklás katonák kapros mártogatóssal

2017-04-12

sponsored links

Szintén a Nõileg magazinban megjelent recept. Mert a céklát nem csak savanyúságként fogyaszthatjuk :)


Fotó: Máthé Zoltán

Hozzávalók:

A ?katonákhoz?: 
  • 15 dkg cékla
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg feta sajt
  • pár szelet kenyér

A mártogatóshoz: 
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk mustár
  • olaj
  • 1 kk cukor
  • 1 ek citromlé
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A mártogatóshoz a tojássárgáját és a mustárt kikavarjuk annyi olajjal, amennyivel sûrû majonézt kapunk. Beletesszük a cukrot, amire rálocsoljuk a citromlevet. Összekavarjuk, majd beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, sózzuk. Tálalásig hûtõben tároljuk. A céklát és a sárgarépát alaposan megmossuk, majd hámozatlanul alufóliákba csomagoljuk és 180 fokos sütõben megsütjük. A sárgarépa hamarabb kész lesz, kb. egy óra, a cékla kb. másfél óra alatt. Fogvájóval ellenõrizhetjük, ha könnyen bemegy, kész van. Miután meghûltek, a zöldségeket meghámozzuk, és a feta sajttal együtt felkockázzuk, a kenyeret falatnyi kockákra vágjuk. Minden kis kenyérre egy-egy darab céklát és sárgarépát, majd egy kocka fetasajtot teszünk és fogvájóval rögzítjük. A mártogatóssal kínáljuk.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/KataAKonyhban...

sponsored links

Keres?s