Céklás humusz.
sponsored links
Szépen, lassan, beleléptünk az õszbe, és ezzel együtt megjelennek az étrendünkben az õszi gyümölcsök és zöldségfélék. Egyik nagy kedvencem ezek közül a cékla, melyet egy-két évtizeddel ezelõtt csupán csak salátaként tudtam elképzelni, és elkészíteni. Azóta viszont sokat változott a világ, és vele együtt az én étkezési szokásaim is. Saláta mellett, szívesen készítek különbözõ céklás leveseket, süteményeket, és lehet hogy sokak számára elképzelhetetlen, de tortát is. (céklás receptek itt megtalálhatóak) Most egy céklás humuszra esett a választásom, és mondhatom nem csalódtam a receptben, mert valóban nagyon finom. A fõtt cékla, és a csicseriborsó keveréke, citrommal és köménymaggal ízesítve, majd tejföllel (v. joghurttal meglocsolva) igazi ínyencség. Egy-két szelet pirítóssal, rozskenyérrel, vagy éppen frissen kisült, illatozó péksüteménnyel, igazán kiadós, és remek vacsorát tálalhatunk fel.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
2 db cékla
1 db konzerv csicseriborsó
1 citrom leve
1tk õrölt római kömény
1-2 tk pörkölt egész római kömény
tejföl (v. joghurt) ...