Céklás hummusz sült cukkinivel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 30 dkg cékla
- 2 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 7 evõkanál olívaolaj
- 5 dkg dió
- 1 kis cukkini
- 4 evõkanál kapor
- 0,5 teáskanál õrölt köménymag
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A céklát alaposan megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és
200 fokos sütõben 50 perc alatt puhára pároljuk.
- A cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyõben,
2-3 evõkanál olajon pirosra sütjük.
- Megsózzuk, és õrölt borssal megszórjuk. A céklát meghámozzuk, majd
összeturmixoljuk a leöblített csicseriborsóval, a fokhagymával,köménnyel,
8 evõkanál citromlével, 4 evõkanál olajjal, és 1 dl hideg vízzel.
- Sóval és borssal ízesítjük.
- A diót száraz serpenyõben megpirítjuk, megszórjuk vele a hummuszt,
mellé kínáljuk a sült cukkinit. Apróra vágott kaporral díszítjük.
Megj: Paleó pitakenyérrel fogyaszthatjuk.
ÉN ebbõl a lisztbõl sütöttem pitakenyeret.