Céklás hummusz sült cukkinivel

2017-09-05

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre: 



  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)

  • 30 dkg cékla

  • 2 citrom

  • 2 cikk fokhagyma

  • 7 evõkanál olívaolaj

  • 5 dkg dió

  • 1 kis cukkini

  • 4 evõkanál kapor

  • 0,5 teáskanál õrölt köménymag

  • só, õrölt bors


Elkészítése:

  • A céklát alaposan megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és


200 fokos sütõben 50 perc alatt puhára pároljuk.

  • A cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyõben,


2-3 evõkanál olajon pirosra sütjük.

  • Megsózzuk, és õrölt borssal megszórjuk. A céklát meghámozzuk, majd


összeturmixoljuk a leöblített csicseriborsóval, a fokhagymával,köménnyel,
8 evõkanál citromlével, 4 evõkanál olajjal, és 1 dl hideg vízzel. 

  • Sóval és borssal ízesítjük.



  • A diót száraz serpenyõben megpirítjuk, megszórjuk vele a hummuszt,


mellé kínáljuk a sült cukkinit. Apróra vágott kaporral díszítjük.

Megj: Paleó pitakenyérrel fogyaszthatjuk.
ÉN ebbõl a lisztbõl sütöttem pitakenyeret.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/09/hozzav...

sponsored links

Keres?s