Céklás gnocchi zsályavajjal
sponsored links
A sütõtökös gnocchi adta az ötletet ehhez a céklás verzióhoz! Ismét megkezdõdött a rubinvörös gumók szezonja. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, ne rekedjünk meg a savanyúként történõ felhasználásnál. Tavaly felkerült már a blogra krémleves formájában, sütve, de mindenkit bátorítok, együk nyersen a céklát, kis almával és sárgarépával lereszelve, citromos olívaolajos öntettel. Ez a mézes kecskesajtos variáció volt eddig a kedvencem. Azonkívül, hogy gyönyörû élénk ciklámen színû (a valóságban sokkal szebb, mint a képeken), borzasztóan egészséges is; méregtelenít, májtisztító hatása miatt remek választás lehet egy átmulatott éjszaka után.
Hozzávalók:
- 4 db cékla
- 2 db kisebb krumpli
- liszt ...