Céklás galette avagy a francia pite
sponsored links
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1-2 evõkanál joghurt(vagy víz), só; a töltelékhez: 2 db. cékla, 15 dkg kecskesajt, 1 tojás, zellerlevél, szárított kakukkfû, só
Elkészítése: A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót és gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a vajjal és a joghurttal. Nem kell nagyon összegyúrni, épp csak hogy összeálljon a tészta. Fóliába csavarjuk és 30 percre a hûtõbe rakjuk. Addig a céklát megmossuk és megfõzzük, majd leszûrjük, kissé hûlni hagyjuk, meghámozzuk és felszeleteljük. A tésztát négy részre osztjuk és mindegyiket kerekre kinyújtjuk. Közepét kirakjuk a céklával, úgy, hogy ...