Céklás csokoládétorta

2014-02-10

sponsored links

Kati, a Makacska konyhája blog írója játékot hirdetett születésnapja alkalmából: vagy egy hagyományos erdélyi ételt, vagy egy Jamie Oliver-receptet kellett elkészíteni. Én ez utóbbit választottam, már amúgy is régóta szerettem volna kipróbálni a cékla-csokoládé kombinációt. Ez a torta nem csak a cékla miatt különleges, hanem attól is hogy nincs benne liszt. Kati, még nagyon sok boldog évfordulót kívánok!  

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
25 dkg cékla (tisztítva mérve)
12 dkg darált mandula
4 tojás
15 dkg cukor
1 evõkanál kakaópor
1 teáskanál sütõpor
csipetnyi só

A tetejére: 5 dkg étcsokoládé


A céklát lereszeljük, a mandulát összekeverjük a sütõporral, csipetnyi sóval és a kakaóporral. Az étcsokoládét vízgõz felett felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt céklát és a mandulás keveréket, majd az olvasztott csokoládét is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és 1/3 részét határozott mozdulatokkal összedolgozzuk a csokis masszával, majd óvatosan belekeverjük a hab többi részét is. Egy 20 cm-es kivajazott tortaformába öntjük, 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük és kb. 50 perc alatt megsütjük. Az étcsokit megolvasztjuk, és kiskanállal rácsorgatjuk a torta tetejére. 
Brownie jellegû sütemény lett belõle, nem állítom hogy nem érzõdik rajta a cékla, mert a csoki és a mandula mellett azért lehet érezni az ízét.


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/02/ce...

sponsored links

Keres?s