Céklás csokoládé torta rózsaszín habos krémmel

2014-01-31

sponsored links

IMG_9867_c

Ígértem még édes receptek, hát íme az egyik. Egy gyönyörû rózsaszín habos csokitorta… mondjuk Valentin napra! :) A torta vegán, a krém viszont lakto vegetáriánus, mert mascarponeból készült. Ha valaki tud jó vegán sajtkrémrõl (az ne habozzon nekem elárulni, hogy hol veszi!), akkor simán helyettesítheti a mascarponet vele.

A tésztájába és a krémbe is került cékla, de, aki idegenkedik a cékla földes ízétõl, az ne tegye, mert  nem érzõdik. Sütöttem már egy hasonlót és már akkor kiderült számomra, hogy a céklától puha, omlós, “szaftos” marad a tésztája, tehát nem morzsálódik és imádom az ilyen sütiket. A krém enyhén van édesítve, a cékla pedig gyönyörû rózsaszínné varázsolja. A recept innen van, jó néhány módosítással, fõleg, ami a cukor mennyiséget illeti.

Szóval, aki nem tart velem a cukormentes februári kihívásban, az feltétlen süsse meg ezt a tortát és amíg eszi, gondoljon ránk! :)

A recept pedig kivételesen nem itt olvasható, hanem a Kifõztük magazin februári számában!

kifoztuk_februar


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/01/ceklas-...

sponsored links

Keres?s