Céklás csokoládé kuglóf

2018-01-18

sponsored links



Az efféle süteményeket (kavart jellegûeket) mindig cukor nélkül, és búzaliszt nélkül szeretem elkészíteni, majd pedig igyekszem még hozzáadni valami tápláló gyümölcs- vagy zöldségfélét, mint például most a céklát. De répát, cukkinit, almát, banánt, vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt is belekavarni, mert nagyon jót tesz a tészta állagának. Zabliszt helyett mandulaliszttel, kókuszliszttel, kölesliszttel, hajdinaliszttel is készíthetünk ilyen jellegû süteményeket, de mindenik lisztnél változik a hozzáadott mennyiség.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg cékla
  • 20 dkg jó minõségû étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zabliszt
  • 15 dkg cukor (eritritet használtam cukor helyett)
  • 5 tojás
  • 4 evõkanál fõzött kávé
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só



-->
Elkészítése: 

  • A céklát meghámozzuk, szeletekre vagy kockára vágjuk, és puhára fõzzük. Ezután összeturmixoljuk kávéval, és hûlni hagyjuk. 
  • Egy tálban a darabokra tördelt csokoládét, meg a vajat mikróban felolvasztjuk, közben gyakran vegyük ki, és kavargassuk, amíg elolvad. 
  • Az egész tojásokat mixerrel 3-4 percig habosítjuk, a végén a cukrot is hozzáadva. Óvatosan belekavarjuk a vajas csokoládét, a céklapürét, majd pedig a sóval, meg a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A tésztát egy kuglófformába öntjük (amennyiben nem szilikonos formát használunk, elõbb kenjük ki kevés vajjal, és szórjuk be liszttel), majd 175 fokos sütõben tûpróbáig sütjük.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/01/ceklas...

sponsored links

Keres?s