Céklás-csicseriborsós galette ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok õszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetõk. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 15 - 20 dkg burgonya
- 30-35 dkg cékla
- 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa
- 3/4 csésze fõtt, lecsöpögtetett csicseriborsó
- 1/4 csésze liszt
- só, bors
- 2 evõkanál olívaolaj
a tálaláshoz:
- zöldsaláta (nekem most épp bébispenót volt itthon)
- citromlé
- olívaolaj
- kevés feta (vagy kecskesajt)
A burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom, és megfõzöm (nem kell nagyon puhára, 5-6 perc fõzés elég kell legyen). A céklát és a répát meghámozom, és a kisebb lyukú reszelõn lereszelem. A csicseriborsót kissé szétnyomkodom (összevágom). A leszûrt burgonyát összekeverem a répával, a céklával, a csicseriborsóval és a liszttel. Sóval, borssal ízesítem. Egy nagyobb serpenyõt közepes lángon felhevítek. Beleöntöm az olaj felét, majd belesimítom, és lenyomkodom a zöldséges masszát. Kb. 10 percig sütöm, ha ennyi idõ alatt nem kezd el pirulni az alja, kicsit magasabb hõmérsékletre állítom a fõzõlapot. Egy tányér segítségével megfordítom, ha szükséges, a maradék olajat közben az üres serpenyõbe öntöm. Újabb 10-12 perc alatt a másik oldalát is ropogósra sütöm.
Tálaláskor cikkekre vágom, a salátát meglocsolom egy kis citromlével és olívaolajjal, és a tetejére morzsolom a sajtot.
2 adag lesz belõle (adagonként kb. 400 kcal)