Céklás bordó risotto
sponsored links
Fûszermánia Gabi készített a napokban egy ilyen rószaszín risottót, ami zseniális ötlet volt tõle. Köszi Gabi! Minden risottót imádok, a cékla pedig az egyik kedvencem ilyenkor télen, együtt miért ne mûködhetne. Persze ha Õ nem készít ilyet, nekem eszembe sem jutott volna. Micsoda hálát érzek most érte, mert az elkészült étel igen kíváló ám. Szeretem a cékla édes savanykás ízét, a risottónak pedig már az illata is elbódít. Nagyon szuper. Gondolom a vaj és a parmezán is közrejátszik a tipikus illatban, de minden egyes alkalommal, mikor ez kerül az asztalra, szerelembe esek ezzel a étellel.
Nem nyers céklából csináltam, mint õ, mert az itt nincs, vagy nagyon sokat kellene érte járni, hanem már megfõtt céklából, amit itt vákumcsomagolásban árusít néhány üzlet. Shalot hagyma, ami szintén rózsaszínû, és vörösbor került még bele, intenzívebbé téve a rószaszínes - bordós színét. Hogyan?
Hozzávalók:
két fej fõtt cékla
2 marék risottó rizs ...