Céklás-almás latkesz
sponsored links
Minden évben vetünk céklát a kertünkben, ami rendszerint annyit terem, amit mi el is fogyasztunk. Most a hagyományos salátán túl próbáltam egyéb finomságot is készíteni belõle. Ez tulajdonképpen egy édesség, amihez a cékla nincs elõre megfõzve. Kínálhatjuk desszertként vagy második fogásként egy tartalmas leves után. A recept megjelent a Kifõztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre, kb. 14 darabhoz:
*3 közepes alma
*1 közepes cékla
*2 evõkanál cukor
*1 evõkanál vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*22 dkg liszt
*1 csapott teáskanál sütõpor
*2,5 dl görög joghurt
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor
A céklát és almákat meghámozzuk, utóbbi magházát kivágjuk. A reszelõ nagy lyukán lereszeljük. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, majd a sütõporos liszttel csomómentesre keverjük.
Serpenyõben ujjnyi olajat forrósítunk, majd kanállal kis halmokat teszünk bele, amit elsimítunk, és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.